Julkort och vykort

Julkort

Är du leds på tomtar och snögubbar på julkorten? Önskar du något mer personligt? Beställ julkort med dina egna bilder på, det är både enkelt och relativt billigt. Har du en bild på dig själv i tomteluva? Eller en vintrig och vacker bild på barnen i pulkan? Så länge fotot är digitalt är det inga problem att göra om det till ett trevligt julkort.

De flesta företag som gör julkort av privata foton har enkla designprogram som går fort att använda. Du laddar helt enkelt upp dina bilder på företagets hemsida, väljer design på kortet och skickar in din beställning. Det finns som regel flera olika varianter att välja mellan, både när det gäller storlek, kvalité och utformning på kortet. Vid juletid är det dessutom en del fotoföretag som erbjuder ett par gratis julkort med foto, om du beställer vanlig framkallning. Tänk vilken trevlig överraskning för nära och kära!

 

Vykort

Finns det något trevligare än att få ett vykort på posten då och då? Ett vykort är en enkel, men fin gest att visa någon att man bryr sig, och skickar du vykort med egna fotografier på blir det ännu mer personligt. På det viset kan du enkelt göra personliga julkort, påskkort, tackkort eller födelsedagskort.

I takt med att digitalkameran fått sitt stora genombrott, fotar vi som aldrig förr. Många av våra bilder blir dock liggandes på hårddiskar eller nedbrända på skivor som man sällan tittar på. Varför inte då förvandla dina vackra eller roliga bilder till fina vykort? Dessutom är det enormt enkelt. Det enda du behöver är dina foton i digitalt format. Om du har foton på papper scannar du enkelt in dem i datorn. Utbudet av företag online som framkallar foton på vykort är stort, så det är bara att välja och vraka. Du laddar enkelt upp dina valda foton på företagets hemsida, varefter de framkallar dem åt dig. Se till att vara ute i god tid, så att du hinner få hem vykorten innan de måste skickas.