Fototapet

Visst har du någon gång tänkt tanken att ”den här bilden skulle vara så sjukt snygg som tapet”. Eller bara som väldigt uppförstorad på någon av dina väggar hemma, det finns idag goda möjligheter att göra sin alldeles egen fototapet. Det är inte svårt alls och det enda du behöver är en stund framför datorn och en digital bild med bra upplösning som du gillar.
Tänk dig att du till exempel tagit en jättevacker landskapsbild som du känner att, den skulle passa så bra i mitt sovrum. Då tar du helt enkelt bara bilden, registrerar dig på en fotoframkallningssajt som erbjuder tjänsten fototapet och följer instruktionerna på sidan. En fototapet kan verkligen förhöja stämningen och utseendet i ett rum, göra att det känns större, coolare eller bara mer fridfullt. Allt beror ju på vilket motiv du väljer att förstora. När du sedan får hem tapeten är den uppdelad i tapetvåder. Du penslar upp vanligt tapetlim på väggen och fäster tapeten enligt de markeringar som oftast finns på baksidan. Du måste inte vara proffs för att sätta upp din fototapet. Det brukar medfölja enklare instruktioner och är det något du undrar över kan du bara kontakta kundtjänsten på den sida du beställt från. Och det blir faktiskt ofta billigare att beställa på nätet än om du skulle beställa den i en fotobutik.

Något man kan tänka på dock, som också oftast står på hemsidan du beställer ifrån, är att det är bra att beställa med marginaler på måtten. Alltså beställ gärna fototapeten i en storlek som är ungefär 6 cm bredare i kanterna än vad du behöver. Då kommer det att se bättre ut på resultatet sedan.

Det är ett fantastiskt enkelt sätt att göra ett rum till så mycket mer, ditt vardagsrum kan bli en djungel, få utsikt över Manhattan New York eller vad som helst. Med dagens teknik behöver det som sagt inte bli särskilt dyrt heller. Det är alltså ett enkelt sätt att förnya och förbättra en vägg och ett rum i din bostad.